30 Ekim 2008 Perşembe

Tayfun Kızılkaya, başkanlık için aday adayı olduğunu açıkladı.

2009'da yapılacak yerel seçimler yaklaştıkça, başkanlıklara aday olmak isteyenler, adaylıklarını açıklamaya başladılar. Yayladağı Belediye Başkanı Tayfun Kızılkaya'da başkanlık için aday adayı olduğunu açıkladı. 2004 yerel seçimlerinde 2050 oy ile Yayladağı seçmeninin yarısından fazlasının oyunu alarak (% 62.4), Adalet ve Kalkınma Partisinden başkan seçilen Kızılkaya, "Partimin uygun görmesi halinde yeniden belediye başkanlığa aday olacağım." dedi. Belediyecilik konusunda çok tecrübe kazandığını da belirten Kızılkaya, ''ilçede yaptığımız hizmetler daha bitmedi, yeni projelerle Yayladağı'nın çehresini değiştirmeye devam edeceğiz'' dedi. (BHA)

İkizler Mevlüt ve Reyyan, 11 aylık oldu.

Kırıkhan merkez Bahçelievler camiinde görev yapan Mehmet Ağca'nın ikizleri 11. aylarını doldurmak üzereler. İkizler Mevlüt ve Rayyan'ın ilk resimlerinide burada yayınlamıştık. Allah analı babalı büyütsün. (BHA)

29 Ekim 2008 Çarşamba

Cumhuriyet Bayramı Coşkusu her yerde aynı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 85. yıl dönümü bugün kutlanıyor. Türkiyenin en ücra köşenine kadar ulaşan bu mutlu gün, coşkuyu artırıyor. Yeditepe (Bezge) Beldesinde de Cumhuriyetin 85.yıl dönümü coşkuyla kutlanıdı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan tören, Yeditepe İlköğretim Okulu önünde, günün anlam ve önemini anlatan konuşmalarla devam etti, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlayan Yeditepe Belediye Başkanı Mehmet Duran, bu mutlu günün sevincini yaşadıklarını belirtti. Tören, öğrencilerin tören yürüşü ile sona erdi. (BHA)

Yayladağı Ekspres Gazetesi, 8 ayını doldurdu.

Yayladağında haftalık olarak yayın hayatına başlayan Yayladağı Ekspres Gazetesi yayın hayatında 8.ayını doldurdu. Bu süre zarfında 31 sayı piyasaya çıktı. Geçmiş 8 ayı değerlendiren Gazete İmtiyaz Sahibi Muhammet Bilgili ''Yayına başladığımız günden bu yana Yayladağı halkına hizmet etmeye devam ediyoruz. İyi işler yapmaya çalışıyoruz. Matbaa işlerimizde devam ediyor.'' açıklamasını yaptı. (BHA)

Kubbeli Camide Cuma namazı


Geçen hafta kubbeli camide cuma namazını,
Çandır köyü imamı Ali Kılıç kıldırdı.
Hutbe konusu ise
''iyilik yapan iyilik, kötülük yapan kötülük bulur'' du.
(BHA)

Geçen hafta Cuma Pazarı resimleri




Ahmet Tunç, Kaza Yaptı.

Geçtiğimiz pazar günü Yayladağı' ndan aldığı emanet araba ile yola çıkan Ahmet Tunç kaza yaptı. Saat 13:00 sıralarında Eğerci köyü yol çatında meydana gelen kazayı Ahmet Tunç hafif sıyrıklarla atlattı. araç kullanılamaz hale geldi. Araç çağrılan kurtarıcı ile kaldırıldı. Ahmet kardeşimize geçmiş olsun. (BHA)

27 Ekim 2008 Pazartesi

Bezge yağmura teslim oldu.

Pazar günü başlayıp yaklaşık bir saat süren yağmur, Bezgeye bereket getirdi. Yağmura teslim olan Bezge'de hayat bir saat durdu. Her taraf sel oldu. (BHA)

26 Ekim 2008 Pazar

Recep Bayırlı vefat etti.

Önceki gün vefat eden
Recep Bayırlı
pazar günü toprağa verildi. Cenaze namazı kılındıktan sonra bağlayan şiddetli yağmur defin işlemini bir saat kadar geciktirdi. Allah mekanını cennet eylesin.
(BHA)

24 Ekim 2008 Cuma

Karaköse, vefat eden genç askere ağladı.

Ankara'da askerlik yaparken fıtık ameliyatı olan ve daha sonra vefat eden Hasan Çatak toprağa verildi. Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Karaköse Beldesinden doğan ve 10 önce 87/4 tertipler ile askere giden Hasan Çatak, olduğu fıtık ameliyatı sonrasında vefat etti. Karaköse beldesinde yapılan cenaze törenine çok sayıda vatandaş ve komutanlar katıldı. Sık sık bayılmaların yaşandığı cenaze töreninde, sağlık ekipleri bayılanlara hemen müdahale etti. Cenaze Karaköse Belde mezarlığında toprağa verildi. (BHA)

22 Ekim 2008 Çarşamba

Narlar toplandı, Defne toplama işine başlandı.

Bezgeliler bahçelerindeki
narları toplamayı bitirdiler.
Kışın yiyeceklerini ayırıp,
geriye kalanları nar ekşisi yaptılar.
Şimdide Defne toplamaya başladılar.
(BHA)

Geçen Hafta Cuma Hutbesinde İsraf Konusu vardı.

Geçtiğimiz hafta Bezge
Merkez camiinde
Cuma hutbesinin konusu israftı.
Çevre köylerden gelen
vatandaşlarla
Cuma namazı kılındı.
Normal bir kalabalık vardı.
(BHA)

Geçen Hafta Cuma Pazarı

Geçtiğimiz hafta Cuma pazarı çok sakindi. Vatandaşlar pek rağbet etmediler. (BHA)

21 Ekim 2008 Salı

Yayladağında görev yapan memur ve işçiler, maaşlarını işbankasından alacaklar.

Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki memurlar ve işçiler, bundan sonra maaşlarını üç yıl boyunca İş Bankasından alacaklar. Yayladağı’nda şubesi olmadığı için Antakya şubesi ile yapılan anlaşmadan, banka ve çalışanların memnun olduğu belirtiliyor. Memurlara banka tarafından, kişi başına 3 yılda bin YTL promosyon verilecek. Bu promosyonun 300 Ytl’lik kısmı ise Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarıldı. Bu aktarılan 96.400 YTL köylerdeki ilköğretim okullarına yardım birliğinde kullanılacak. Pazartesi günü İş Bankasının bankamatik makinası Yayladağına kuruldu. Memur ve işçiler artık maaşlarını bu bankamatikten çekecekler.
(BHA)

Yenilenen Ziraat Bankasında işler aksadı.


Dün sabah mesaiye başlayan
Ziraat Bankası Yayladağı şubesinde,
saat 09:00 dan 09:50 kadar sistem çalışmadı,
bu arada emekli vatandaş mağdur oldu.
(BHA)

18 Ekim 2008 Cumartesi

Eski pehlivan Mehmet Hilmi, ayak başparmağını kaybetti.

Yeditepe Beldesinin en eski aba güreşi pehlivanlarından Mehmet Hilmi (54) yakalandığı şeker hastalığından dolayı, ayak başparmağını kaybetti. Yayladağı'na bağlı Yeditepe Beldesinde 1954 yılında dünyaya gelen Alimoğlu lakaplı, Mehmet Hilmi yörede meşhur olan aba güreşinin en meşhurları arasında bulunuyor. En son 1998 yılında Antakya’ya bağlı Sofular köyündeki güreşlerden sonra, aba güreşini bırakan 8 çocuk babası Mehmet Hilmi, 1999 yılında İskenderun Demir Çelik Fabrikasından emekli oldu. Yakalandığı şeker hastalığının yükselmesinden dolayı gözlerine vuran hastalık sonrasında, sol ayak başparmağını kaybetti. Pehlivana acil şifalar dilemek isteyenler, 0537 3338657 nolu telefondan ulaşabilirler. (BHA)

Yaz-Kış demeden, motor üzerinde eğitim vermeye gidiyor.

Öğrencilerini çok seven fedakar öğretmen, yaz kış demeden motor üzerinde hergün 6 km yol katederek ders vermeye gidiyor. Yayladağına bağlı Çandır köyünde öğretmnelik yapan Bayram Çam adlı fedakar öğretmen, Yeditepe beldesinden 3 km uzaktaki Çandır köyüne yaz-kış demeden hergün motorla gidiyor. Öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmek istediğini belirten Bayram öğretmen, hiç devamsızlık yapmadan hergün derslerine gitmiş. Kıuş aylarında çok zorlandığını belirterek ‘’öğrencileri çok sevmem, onları geleceğe hazırlama görevinin bize verilmiş olması, beni yaz kış demeden oraya götürüp getiriyor’’ diyor. Bayram öğretmen yağmurun, karın yağdığı zamanlarda bile sürekli, yağmur kar demeden motoruyla okuluna gidiyor. Evli ve bir çocuk babası olan Bayram Çam, Çandır köyüne en yakın yerleşim yeri olan Yeditepe Beldesinde ikamet ediyor. (BHA)

17 Ekim 2008 Cuma

Sosyal Fondan Yardımlara Devam

Yayladağı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2008 yılı Eylül ayında yardıma muhtaç 899 kişiye, toplam 105.528,19 YTL tutarında yardım yaptı. Vakıf imkanlarıyla 26 kişiye 3.990,00 YTL. tutarında nakdi para yardımı, 1 kişiye 3.750,00 YTL. tutarında barınma ihtiyacı için yardım, 90 kişiye 11.288,19 YTL. tutarında yiyecek yardımı, 51 Üniversite öğrencisine 13.100,00 YTL. tutarında Eğitim yardımı, 334 İlköğretim ve Ortaöğretim Öğrencisine 33.400,00 YTL tutarında Eğitim yardımı, 397 vatandaşa 40.000,00 YTL tutarında Ramazan bayramı yardımı olmak üzere toplam 899 kişiye 105.528,19 YTL tutarında yardım yaptı.

16 Ekim 2008 Perşembe

Tütün ekimi yasaklandı. Vatandaş buğday ekiyor.

Yayladağı’nın en büyük geçim kaynaklarından birisi olan tütün ekim yasaklandı. Tekel bu yıldan itibaren tütün almayacak. Ekilen tütünler sadece özel sektöre satılabilecek. Son açıklamalara kadar ümidini yitirmeyen çiftçiler ise kesin yasağı duyduktan sonra tarlalarını sürerek buğday ekmeye başladılar. Tütün ekmek için boş bıraktıkları tarlalarını sürerek, arpa ve buğday ekmeye başlayan vatandaşlar ise şükrederek, ‘’hayırlısı olsun’’ dediler. (BHA)

Bayanlar 15, Erkekler 17,5 YTL yevmiye ile mandalina topluyorlar.

Tütün ekiminin yasaklanmasıyla başlayan işsizlik artarken, vatandaşların imdadına mevsim meyvesi mandalina yetişti. Tütün ekemeyen Çandır köylüleride hergün Samandağına mandalina toplamaya gidiyorlar. Çandırdan minibüslerle mandalina toplamaya giden vatandaşlar, akşam mesai bitimde takrar getiriliyor. Yaptıkları iş karşılığında ise bayanlar 15, erkeler 17,5 ytl günlük yevmiye alıyorlar. Mandalina işçisi götüren çavuşları ise Çandır köyünden dan Kazım Elagöz. (BHA)

15 Ekim 2008 Çarşamba

Adana’da, Bezgelilerin künefe keyfi.

Geçtiğimiz aylarda, Adana’da Ahmet Çete kalp ameliyatı oldu. Hanımı Nazife Çete böbrek ameliyatı oldu. Geçmiş olsuna gelen misafirlere Hatay künefesi ikram ettiler. Allah acil şifalar versin. (Nazife hanım künefiyi yoğuran ablamız.)
(BHA)

Recep Çete, dört yıldır sigara içmiyor.


Buda abimizde Recep Çete.
Sigarayı bıraktı, dört yıldır içmiyor.
‘’Sigarayı yanık olarak bir sefer çekersem
ölene kadar iceceğime yemin ettim’’ diyor.
Sigarayı ağzına alıyor ama yakmıyor.
(BHA)

Fatih Alkaç'tan Türkiye Gezisi Resimleri.

Ülkemizin güzelliklerini Bezgeli hemşerilerimle paylaşmak istedim. Herkese selamlar.
M.Fatih Alkaç
1.Resim, İzmir Pergamon Antik Şehri.(Anadoluda ilk parşomen kağıdının bulunduğu ve Anadolunun en dik yapılan antik tiyatrosunun yer aldığı kent ve arka tarafta Bergama İlçesi görünmekte.)2.Resim, Çanakkale Gelibolu Yarımadası Milli Parkı. (57.Alay şehitliği)
3.Resim, Antalya Düden Şelalesi.

14 Ekim 2008 Salı

Kaleboğazı’ndan, Etimesgut Şekerspora

1987 yılında Yeşiltepe (Kaleboğazı) köyünde doğan Hüseyin Kala Antakyasporda başladığı futbol hayatını, Etimesgut şekersporda devam ettiriyor. Antakyasporda başarılı bir sezon geçiren Kala, Hatayspora transfer oldu. Hatayspor’un Antalya kampında Etimesgutşekerspor teknik direktörünün gözünden kaçmadı. Etimesgut şekerspora transfer oldu ve 3 sezondur burada futbol yaşantısına devam ediyor. Kaleboğazın’dan 4 çocuklu Kerim Kala’nın oğlu olan Hüseyin Kala’ya, futbol yaşantısında başarılar diliyoruz. (BHA)

12 Ekim 2008 Pazar

Bezgeli ve Gövceli'nin Memleket Hasreti.

10 Yıl önce evlilik yolu ile Danimarka'ya giden Gövce Köyünden İsmet Ateş'in oğlu Cengiz Ateş ile Bezgeli rahmetli Kemal Sarıkaya'nın (postalak) oğlu Abdurrezzak Sarıkaya, Danimarka'nın Kopenhag şehrinde buluşarak hasret giderdiler. Aynı şehirde yaşadıklarından, zaman zaman bir araya gelen hemşehriler memleket anıları anlatarak, uzaktan da olsa hasret gideriyorlar. Geçtiğimiz aylarda nişanlanan Cengiz Ateş nişanlısını ve ailesini çok özlediğini dile getirerek, kısa bir zamanda düğün planları yapıyor. Yalnız yaşamının Avrupa'da oldukça ve sıkıntılı olduğunu belirtiyor. Bu sıkıntıdan bir an önce kurtulmak istiyor. Bezge'den kısa süre önce Danimarkaya giden Abdurrezzak Sarıkaya ise ailesi ve akrabalarına uzak diyarlardan selamlarını gönderiyor. T.C. Kopenhag BüyükelçiliğiDin Hizmetleri Müşavirliği Vestagervej 16 2100 Kopenhag/Danimarka+45 39 18 64 00 (BHA)

Katıklı Ekmek özleyenlere.