31 Ocak 2013 Perşembe

Bezgeden Kar Görüntüleri

Ocak ayı başında Bezgeye yağan kar gözel görüntüleri de beraberinde getirdi. Bezge'den çekilen insan manzaralı kar fotoğraflarını sizler için yayınlıyoruz. Bezgeden daha fazla kar fotoğrafı için bezgehaber facebook sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
(Fotoğraflar: Yasin Yestim BHA)

30 Ocak 2013 Çarşamba

Burhan Gözyaşları Arasında Dualarla Toprağa Verildi.


Önceki gün vefat eden Gaziantep Üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği bölümü 2. sınıf öğrencisi Burhan Güngör, Belen Gedik Asri Mezarlığında dualarla toprağa verildi. Modern evler mahallesindeki evine son kez getirilen genç için gözyaşları ve dualar arasında helallik istendi. 20 yaşında hayatını kaybeden Burhan Güngör, Belen Gedik Asri Mezarlığında gözyaşları arasında dualarla toprağa verildi.

Gaziantep'te rahatsızlanarak, üniversitesinin tıp fakültesi hastanesine giden Burhan Güngör, baş ağrısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastanede acil tedavi gördükten sonra memleketi İskenderun'a dönmüş, burada ağzından kan gelmesi sonrası Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastahanesine kaldırılan Burhan Güngör'e lösemi (kan kanseri) teşhisi konmuştu. 20 yaşındaki Burhan Güngör burada ailesine "sakın benim için ağlamayın" dedikten sonra hayatını kaybetmişti.

(Fotoğraflar:Mürsel Seher)

28 Ocak 2013 Pazartesi

Burhan Güngör Vefat Etti

Musa Güngör'ün büyük oğlu Burhan Güngör vefat etti. Aşırı terleme şikayeti ile Antakya Devlet Hastanesine kaldırılan Burhan Güngör gece geç saatlerde Hakkın rahmetine kavuştu. Allah Mekanını Cennet Eylesin. Yakınlarına sabırlar versin.
(BHA)

10 Ocak 2013 Perşembe

Başkanı Karda Yürürken Görüntüledik.

Yeditepe Belediye Başkanı Ömer Ateş'i karda yürürken görüntüledik. Başkan eski Çınar Köyü üzerinde Bezgeye doğru yürüken baya üşümüş görünüyordu.
(BHA)

9 Ocak 2013 Çarşamba

Bezge'ye 2013'ün ilk Karı Yağdı



Bezgeye bu yılın ilk karı yağdı. Heryer bembeyaz olurken kar kalınlığı yaklaşık 20 santimetreye ulaştı. (BHA)

7 Ocak 2013 Pazartesi

Bezgeli Vatandaşlardan Ak Partiye Sitem

          Yayladağı Yeditepe arasında Ağustos 2012'de başlayan yol yapımı yaklaşık 50 gün önce durdu. Neden durduğu ile ilgili kimsenin bir açıklama yapmaması Bezgeli vatandaşları üzüyor. Vatandaşlar, Yol yapımını başlatan Ak Parti hükümetine ''Madem yol yapılmayacaktı, bize ağaçlarımızı neden kestirdiniz'' diyerek sitem ettiler.
          Bölgede yol yapımının durması ile ilgili çeşitli iddialar dolaşıyor. Bu iddialar, Ödenek yok, yol baraj hortumlarının üzerinden geçtiği için durduruldu ve yolun güzergahı değiştirildi. Yol yapımına başlandığında, tarlasından yol geçen vatandaşların bir çoğu, ağaçlarını kesmiş, su kuyularını kapatmıştı.
(BHA)

Misafirler Bezgeye Alıştı

Suriyeden gelip bezgeye yerleşen Suriyeli vatandaşlar Bezgeye çabuk uyum sağladı. Bezgeliler de misafirlere kucak açtı. Şuan Bezgede 15 ailede yaklaşık 100 suriyeli yaşıyor. Kirada oturdukları evlerde, ev sahiplerinin bir çoğunun kira almadığı söyleniyor.  
(BHA)

Belediyeden Hurdacılara Yasak Geldi.

Hurdacı ve Eskicilere 
Yeditepe belediyesi tarafından 
Bezgeye giriş yasağı getirildi. 
Belde girişi, Mezbahane yanına 
yaptırılan tabela ile 
yasak beldeye gelecek 
hurdacı ve eskicilere bildirilmiş oldu. 
Tabelaya 
''Bu Beldeye Hurdacı ve Eski Giremez'' 
yazıldı.  
(BHA)

Bezgede Hayat Devam Ediyor.



Bezgede yaşayan vatandaşlar, 
soğuk havaya rağmen 
sohbetlerinden vazgeçmiyor. 
Cami çıkışı dükkan önlerindeki 
oturaklarda yerlerini alan Bezgeliler, 
koyu sohbetlere dalıyor. 
(BHA)

6 Ocak 2013 Pazar

Semerci Köy Köy Dolaşıp İş Yapıyor




Unutulmaya yüz tutan mesleklerden olan Semercilik aza da olsa yapılmaya devam ediyor. Bezgeye gelen bir semerci bir gün boyunca semerleri tamir etti. Semerlerin keçelerini değiştirerek, tahtalarını sağlamlaştırdı. (BHA)

Bezgedeki Suriyelilere Yardımlar Ulaştı

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Bezgeye yerleşen Suriyelilere Kimse Yokmu Derneğinden yardım eli uzandı. Dernek tarafından hazırlanan paketler Suriyelilere teslim edildi. (BHA)

4 Ocak 2013 Cuma

Ali Duran Toprağa Verildi



Antakya’da bir temizlik firmasında çalışan Ali Duran (26) vefat etti. Ali Duran’ın temizlik yaparken Asi nehrine düştüğü ve öldüğü iddia ediliyor. Merhum bugün Yeditepe Asri mezarlığında toprağa verildi. 
Allah Mekanını Cennet Eylesin. 
(BHA)

1 Ocak 2013 Salı

Yılbaşı Gecesi Kaza



Yayladağı’nda yılbaşı akşamı 
31 HS 6... plakalı araç kaza yaptı. 
Kazada maddi hasar meydana geldi. 
Ölen ya da yaralanan olmadı. 
(BHA)